Kartanon kesäravintola ja -kahvila

Kartanon kesäravintola- ja kahvila hurmaa heinäkuussa Porissa

Tarjolla on itse leivottujen kahvilatuotteiden lisäksi muun muassa smörrebrödejä, salaatteja sekä maistuvia cocktaileja ja mocktaileja.

Kesän upein aurinkoterassi ihastuttaa kesälomalaisia ja muita vierailijoita 28.6.–28.7. historiallisen Kellahden kartanomiljöön pihamaalla Porissa.

Yksi kartanoravintolan tämän kesän hittituotteista ovat Tanskan voileipäkulttuurista innoitusta saaneet Kartanon smörrebrödit. Kartanon leipien makuvaihtoehdoista löytyy muun muassa KalaValtasen savukirjolohta ja Metsärannan Lihan rosvopaistia. Kasvis- ja vegevaihtoehtojen keskiössä ovat porkkalaleipä ja mehukkaat paikalliset tomaatit.

Smörrebrödien lisäksi menun ruokaisampia vaihtoehtoja ovat kesä- ja lohikeitto sekä maistuvat maalaissalaatit. Viimeisenä yllätyksenä kesäravintolan ruokatarjonnan täydentävät frittiperunat ja niiden kylkeen varta vasten suunniteltu karhunlakkamajoneesi. Kahvilapuolella ihastuttavat itse leivotut tuotteet, kuten perinteiset munkkirinkilät ja vaihtuvat pullat sekä piirakat.

Kesäravintola ja -kahvila on avoinna 28.6.–28.7. seuraavasti:

 • pe klo 11–18
 • la klo 12–18
 • su klo 12–16

Tervetuloa nauttimaan kesäpäivistä!

Menu

Upouudella terassilla maistuvat myös cocktailit ja mocktailit

Kartanon päärakennuksen eteen rakennetulta terassilta aukeaa upea näkymä pihamaalle.

Porin Kellahden kartanon taidolla tehtyjen ruokavaihtoehtojen rinnalle on valittavissa monenlaisia juomia. Kahvin, teen, vichyjen ja limsojen lisäksi kesäravintolassa tarjoillaan myös oluita, viinejä sekä cocktaileja ja mocktaileja. 

Drinkkilistaltamme löytyy muun muassa Kartanon kuohuviini. Cocktailista tekee spesiaalin kuohuviiniin lisätty raparperisiirappi, joka on tehty kartanon pihamaan raparpereista. Auringon seuraksi voi tilata myös Rose Collinsin, Hugon sekä muita, perinteisempiä juomavaihtoehtoja. Drinkkejä saa niin cocktaileina kuin mocktaileina.

Ravintolakahvilassa palvelee kartanon ja Huikoon tuttu tiimi kesätyöntekijöillä vahvistettuna. Terassilla on vajaa 100 asiakaspaikkaa ja sisätiloissa lähes saman verran, joten kartanoon kelpaa tulla nauttimaan kesäpäivästä isommallakin porukalla. Ja mikä parasta, vain vartin ajomatkan päässä Porin keskustasta!

Kellahden kartanon yrittäjän, Jukka Lankisen vinkki: "Kartanon kesäravintola on hyvä retkikohde, koska samalla reissulla pääsee tutustumaan kartanon päärakennukseen. Täällä kierrellessä saa kokea ripauksen entisaikojen kartanoelämän tunnelmaa.”

Kesäravintola ja -kahvila on avoinna 28.6.–28.7. seuraavasti:

 • pe klo 11–18
 • la klo 12–18
 • su klo 12–16

Tervetuloa nauttimaan kesäpäivistä!

Huikoon kesämyymälä

Kartanon kesäkahvilasta voit ostaa mukaan Huikoon omia tuotteita. Myynnissä on makusuolaa, kartanon omaa kahvia sekä kartanon pihamaan raparpereista tehtyä raparperisiirappia. Tuotteet ovat ihania makumuistoja kartanovierailusta niin omaan kotiin kuin ystäville tuliaisiksi vietynä.

 • Sitruunainen yrttisuola sopii hyvin kalalle, kanalle tai kasvisruokiin.
 • Sriracha-suola sopii kanaruokiin tai ruokiin, johon haluat saada hieman potkua.
 • Punaviinisuola sopii liharuokien maustamiseen, esimerkiksi pihvien, paistien ja lampaan kaveriksi.
 • Sienisuola on umaminen ja sopii kasvisruokiin ja riistalle, esimerkiksi riimihirvelle ja peuralle sekä liha- ja kasvispatoihin.
 • Raparperisiirappi sopii vahvojen juustojen kaveriksi, kermajäätelön kastikkeeksi tai marjasalaatin marinointiin. Voit myös lisätä tilkan siirappia kuohuviinin sekaan ja nauttia näin kesäisestä cocktailista.

Kartanon lampaat

Kellahden kartanon pihapiiriin on muuttanut lampaita; kaksi uuhta ja heidän neljä suloista karitsaansa. Lampaat ovat muuttaneet kartanolle aivan läheltä, vain 5 kilometrin päästä Pohjolan tilalta. Lampaita varten on kartanolle pihalle rakennettu uusi suuri aitaus, jossa kelpaa laiduntaa koko kesän. Voit käydä tervehtimässä lampaita vieraillessasi kesäravintolassa.

MENU

Makeat

Pulla L. (saatavilla G.) 3,90€

Munkki M. 3,90€

Piirakkapala L. 4,50€

 

Smörrebrödit

Tomaattileipä L. 14,90€

Rosvopaistileipä L. 14,90€

Porkkalaleipä M. Veg. 14,90€

Savukalaleipä L. 15,90€

Kaikki leivät saatavilla gluteenittomana +1,00€

Maalaissalaatit

Maalaissalaatti lohella M. G. 18,90€

Maalaissalaatti rosvopaistilla M. G. 16,90€

 

Perunat

Frittiperunat ja karhunlaukkamajoneesi M. G. 6,90€

 

Keitot

Kesäkeitto L. (G.) 16,90€

Savulohikeitto L. (G.) 18,90€

Keitot sisältävät saaristolaisleivän ja vaahdotetun voin

Soita