Porin Kellahden kartano avaa heinäkuun helteille ainutlaatuisen kesäravintolan ja -kahvilan

Aukioloajat 28.6.–28.7.

  • pe klo 11–18
  • la klo 12–18
  • su klo 12–16

Hurmaava kesäravintola tarjoilee itse leivottujen kahvilatuotteiden lisäksi muun muassa smörrebrödejä, salaatteja sekä maistuvia cocktaileja ja mocktaileja.

Kesän upein aurinkoterassi avaa ovensa perjantaina 28. kesäkuuta Porissa, kun historiallinen kartanomiljöö saa pihamaalleen kahvilaravintolan.

“Täällä paistaa lähes aina aurinko ja sää tuntuu muutenkin lämpimämmältä kuin muualla”, kartanon yrittäjä Jukka Lankinen sanoo ja virnistää.

Vaikka pelkkä aurinko ja kartanon miljöö itsessään olisivat hyviä syitä pistäytyä vierailulle, tarjolla on myös monia herkullisia ruoka- ja juomatuotteita. Kesäravintolan ja -kahvilan menu on tuttuun tapaan kartanon keittiömestarin, Jussi Aallon käsialaa.

Yksi kartanoravintolan tämän kesän hittituotteista ovat Tanskan voileipäkulttuurista innoitusta saaneet Kartanon smörrebrödit.

“Halusin tuoda palasen Tanskan upeaa voileipäkulttuuria myös Poriin. Smörrebrödimme ovat maistuvia, todella ruokaisia leipiä, jotka on loihdittu kauden laadukkaista raaka-aineista”, Aalto kertoo.

Kartanon leipien makuvaihtoehdoista löytyy muun muassa KalaValtasen savukirjolohta ja Metsärannan Lihan rosvopaistia. Kasvis- ja vegevaihtoehtojen keskiössä ovat porkkalaleipä ja mehukkaat paikalliset tomaatit.

Smörrebrödien lisäksi menun ruokaisampia vaihtoehtoja ovat kesä- ja lohikeitto sekä maistuvat maalaissalaatit.

“Kesäkeitto on sama, jota meillä oli tarjolla myös kevään menussa. Keitto sai ihan valtavasti kehuja, joten ennustan siitä myös kesäravintolan suosikkiruokaa”, Aalto paljastaa.

Aalto kuvailee kesäkeittoa kesäkauden juhlaruoaksi.

“Suomessa on tähän aikaan vuodesta maailman parhaat uudet perunat ja kasvikset, joten keitto on ihan mielettömän hyvää.”

Viimeisenä yllätyksenä kesäravintolan ruokatarjonnan täydentävät frittiperunat ja niiden kylkeen varta vasten suunniteltu karhunlakkamajoneesi. Kahvilapuolella ihastuttavat itse leivotut tuotteet.

“Vitriinistä löytyy esimerkiksi kunnon rinkilämunkkeja, jotka tuovat hyvät nuoruusajat mieleen. Reseptimme jäljittelee perinteistä, vanhan tyylin munkkia. Lisäksi leivomme päivittäin vaihtuvia pullia tarjolle ja piirakkaherkkujakin on luvassa”, Aalto lupaa.

Porin Kellahden kartanon taidolla tehtyjen ruokavaihtoehtojen rinnalle on valittavissa monenlaisia juomia. Kahvin, teen, vichyjen ja limsojen lisäksi kesäravintolassa tarjoillaan myös oluita, viinejä sekä cocktaileja ja mocktaileja.

“Drinkkilistaltamme löytyy muun muassa Kartanon kuohuviini. Cocktailista tekee spesiaalin kuohuviiniin lisätty raparperisiirappi, joka on tehty kartanon pihamaan raparpereista”, Jukka Lankinen kertoo.

Auringon seuraksi voi tilata myös Rose Collinsin, Hugon sekä muita, perinteisempiä juomavaihtoehtoja. Drinkkejä saa niin cocktaileina kuin mocktaileina.

Porin Kellahden kartanon kesäravintolan kruununa on upouusi terassi. Ravintolakahvilassa palvelee kartanon ja Huikoon tuttu tiimi kesätyöntekijöillä vahvistettuna.

“Meillä on terassilla vajaa 100 asiakaspaikkaa ja lähes saman verran sisällä, joten tänne kelpaa tulla nauttimaan kesäpäivästä isommallakin porukalla. Myös näkymät ovat mahtavat, sillä terassi on suoraan kartanon päärakennuksen edessä. Tästä näkee koko pihamaan.”

Lankinen vinkkaa kiireettömän kartanomiljöön olevan niin lähellä Poria, että kauniilla kelillä kahvilaan voi poiketa vaikka pyörällä.

“Tänne on Porin keskustasta vain vartin ajomatka autolla ja pyörälläkin polkaisee noin tunnissa, joten olemme oikeasti tosi lähellä. Kartanon kesäravintola on hyvä retkikohde, koska samalla reissulla pääsee tutustumaan kartanon päärakennukseen. Täällä kierrellessä saa kokea ripauksen entisaikojen kartanoelämän tunnelmaa. ”

Soita