Porin Kellahden kartanon tunnelmallinen saunatila muuntuu moneen

Kartanon saunalla on riittänyt kävijöitä. Nyt Porin Pesäkarhujen pelaajat kertovat, miten heidän iltansa kartanomiljöössä sujui.

Aurinko antoi jälleen parastaan, kun Porin Pesäkarhujen joukkue kerääntyi Kellahden kartanon tiluksille viettämään saunailtaa.

“Meidät otettiin todella hyvin vastaan, eikä tarvinnut keskenään haahuilla ympäri kartanoaluetta. Tuli heti se olo, että kaikki on hyvin järjestetty”, Pesäkarhujen lukkari Minttu Vettenranta kiittelee.

Joukkue pääsi yhteisen illan alkajaisiksi opastetulle kierrokselle kartanoon. Heidät kierrätettiin sekä kartanon päärakennuksessa, juhlatilassa että piha-alueen eri kolkissa.

“Opastuskierros oli tosi asiantunteva. Opas kertoi paljon historiatietoa ja vastaili myös kysymyksiin. Se oli kiva kokemus”, Pesäkarhujen Tiia Peltonen juttelee.

Kierroksen jälkeen noin 15 hengen porukkaa odotti ruokaherkkuja notkuva pöytä. Peltonen kuvailee tarjoilujen olleen freesejä ja raikkaita.

“Minulle jäi mieleen erityisesti maistuvat salaatit. Ruoka oli sellaista vähän spessumpaa, ihan viimeisen päälle.”

Vettenranta on samoilla linjoilla.

Huikoolla on aina tosi hyvät ruoat.”

Minttu Vettenranta ja Tiia Peltonen vuoden 2021 Superpesiksen mestaruustunnelmissa.

 

Ruokailun jälkeen Pesäkarhujen ilta jatkui kokous- ja saunatilan suojissa rennolla yhdessäololla. Saunan löylyt lämmittivät ja väki viihtyi.

“Oleskelutila oli tosi kiva ja koko porukka pääsi saman pöydän ääreen. Tilassa olisi viihtynyt pidempäänkin”, Vettenranta sanoo.

Myös Peltonen kehuu saunaa, mutta vielä suuremmaksi suitsutuksen kohteeksi nousee Kellahden kartanon ainutlaatuinen miljöö.

“Tietävätköhän ihmiset, että Porin alueella on näin upea paikka? Miljöö on poikkeuksellisen hieno ja kartano-alue on myös tosi monipuolinen. Täällä on vaikka kuinka paljon erilaisia tiloja ja iso piha-alue”, Peltonen toteaa.

Lisäksi hän nostaa esiin kartanon rauhan.

“On kiva päästä välillä pois kaupungin melskeestä luonnon keskelle. Olen kotoisin Kankaanpäästä, joten tällainen rauhallisempi ympäristö tuntuu kotoisalta”, Peltonen jatkaa.


Koko Pesäkarhujen porukka on erityisen tyytyväinen siihen, miten sujuvasti vierailu kartanolla eteni.

“Kaikki hoidettiin talon puolesta, eikä meidän tarvinnut huolehtia mistään. Saimme keskittyä viihtymiseen. Voin todellakin suositella, jos joku etsii Porista sauna- tai kokoustilaa”, Vettenranta tiivistää.

Vettenrannan seuraava kartanokokemus koittaa heinäkuussa, kun hänen hyvä ystävänsä menee naimisiin idyllisessä juhlatilassa kartanon Vintillä.

“Näimme juhlatilan opastetulla kierroksella ja sen perusteella olen innoissani. Paikka on tosi kaunis, tilava ja tunnelmallinen, joten häistä tulee varmasti upeat.”

Kiinnostuitko kartanon sauna- ja kokoustilasta? Ole yhteydessä ja jutellaan suunnitelmista!

Soita