Kellahden kartano tuo Porin brunssivalikoimaan jotakin uutta

Pääsiäisbrunssi: 30.3.2024 klo 10 ja klo 13
Kartanon brunssi: 6.4.2024 klo 10 ja klo 13

Kellahden kartanon brunsseilla nähdään ja maistellaan klassikoita Huikoon tyylillä toteutettuna.

Herkulliset brunssit tekevät näyttävän sisääntulon nyt myös Porin Kellahden kartanoon! Ensimmäisinä tarjolle astelevat pääsiäislauantain brunssi ja 6. huhtikuuta järjestettävä Kartanon brunssi

Yhden Porin upeimman kartanon brunssipöydät täyttyvät muun muassa uudella twistillä toteutetuista klassikoista. Osa annoksista on pöytäseurueittain jaettavia, mikä luo brunssista ainutlaatuisen elämyksen. Näihin maistuviin hetkiin kannattaa saapua siis porukalla! 

Kellahden kartanon makuelämysten takana on tälläkin kertaa keittiömestari ja -velho Jussi Aalto.

“Haluamme tuoda brunssin tarjolle hieman uudella tavalla, sopivasti modernisoiden. Kaiken keskiössä ovat totta kai loistava maut ja laadukkaat raaka-aineet”, Aalto kertoo.

Kartanon ruokafilosofian mukaan raaka-aineet pyritään tuomaan mahdollisuuksien mukaan läheltä. Esimerkiksi leikkeleet tulevat Metsärannan tilalta ja juustot ovat Juustoportin antimia. Lisäksi pöydästä löytyy muun muassa eettisesti tuotettua Kaartilan mallaspossua ja myös kasvisvaihtoehtoja on hyvin saatavilla.

“Juomapuolella tarjolla on muun muassa kartanon omista antimista tehtyä maistuvaa omenamehua. Listalla on myös oma versiomme aamupalapöytien perinteisestä Mimosasta”, Aalto lisää.

Aalto paljastaa brunssimenun muutaman tähden. 

“Yksi pääruoista on todellinen klassikko, Eggs Benedict. Aamiaisruokien kuninkaan kruunaa tietysti itse tekemämme hollandaisekastike. Jälkkäripuolella on tarjolla muun muassa pannukakkuja Amerikan tyyliin. Voin luvata, että on hyvää!”

Keittiömestari Aalto puhuu Porin Kellahden kartanon pääsiäisbrunssista ja Kartanon brunssista ylpeästi rinta rottingilla, koska tiimin tekemisen takana on helppo seistä.

“Brunssimenumme ovat tarkkaan suunniteltuja pieniä yksityiskohtia myöten ja kaikki tehdään alusta saakka itse laadukkaista raaka-aineista. Kokkaamme niin leivät, kastikkeet kuin kaiken muunkin omin käsin.”

Lisäksi hän innostuu kehumaan kartanon miljöötä. Vaikka talvi on tarjonnut upeat puitteet tunnelmallisille kynttiläillallisille, kevät tuo mukanaan valoa ja herättää kartanon luonnon eloon.

“Onhan tämä oikeasti todella spesiaali paikka. Kartanon upea kevätmiljöö ja laadukas brunssi ovat aika kiva tapa aloittaa lauantaipäivä”, Aalto juttelee.


Yksi katsaus kartanon maistuviin tarjoiluihin.

 

Jussi Aalto ei ole pelkästään Porin Kellahden kartanon brunssien suunnittelun takana, vaan hänen käsissään syntyvät myös kartanon illallismenut.

“Nautin työstäni ja erityisesti uuden luomisesta, koska olen ollut aina villi ja kokeileva luonne. Tykkään myös siitä, että työni on tosi fyysistä. On totta, että kokin työpäivät ovat välillä todella pitkiä ja raskaita, ja mukaan mahtuu myös vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Itse kuitenkin pidän myös työn tästä puolesta ja pienestä paineesta”, Aalto paljastaa.

Yksi Aallon oman ruokafilosofian kulmakivistä on tehdä asioita rohkeammin ja tuoda tarjolle aina jotakin uutta.

“Luovuus on ollut osa minua koko elämäni. Saan siitä valtavaa tyydytystä, kun ihmiset innostuvat suunnittelemistani ja tekemistäni ruoista. Tällä alalla on parasta se, että työssä ei ole koskaan valmis. Aina on opeteltavaa ja kehitettävää”, Aalto tiivistää.

Varaa paikkasi Porin Kellahden kartanon brunssikattauksista nyt numerosta 040 567 0749.

Soita