Miltä kuulostaisi kesäinen grilli-ilta kartanon upeissa puitteissa Porissa?

Nyt tämä on mahdollista myös sinulle ja seurueellesi. Huikoo-lähettiläs Matti Liipo paljastaa, mistä on kyse.

Aurinko paistaa pilvettömältä sinitaivaalta. Porin Kellahden kartanon pihamaan kasvillisuus hehkuu kilpaa auringonsäteiden kanssa. Grillissä tirisevät maistuvat ruokaherkut. On ihanan rauhallista, fiilis on seesteinen. Täydellinen miljöö kesäpäivän viettoon, eikö?

Kellahden kartanon tiimi on saanut riviinsä uuden jäsenen, joka mahdollistaa yksityis- ja yritysvieraille muun muassa kuvatun kaltaisia elämyksiä. Matti Liipo on ottanut koppia kartanon yksityis- ja yritystilaisuuksien myynnistä, suunnittelusta ja toteutuksesta.

“Nautin siitä, että saan valmistaa ja tarjota vieraille loistavaa ruokaa upeissa maisemissa. Kellahden kartano on jo itsessään elämys – täällä viihtyy”, Liipo juttelee.

Ruoka on ollut Liipon intohimo jo pitkään. Mies on nähty jopa kisailemassa ruoan parissa, varsin menestyksekkäästi. Liipo nappasi MasterChef Suomi -kilpailun kolmannen sijan vuonna 2013.

“Olen vuosien aikana työskennellyt eri ravintoloissa ja pyörittänyt lihakauppaa Porin kauppahallissa. Vuonna 2018 siirryin Ässille töihin ja aloin luotsata jäähalliravintolaa. Lisäksi olen järjestänyt yrittäjänä private chef -tilaisuuksia ja tehnyt catering-keikkaa.”
 

Matti Liipo sanoo tuovansa Kellahden kartanon ja Huikoon tiimiin erityisesti riistaosaamista.

“Olen innokas metsästäjä – riistaruoat ovat minulle se juttu. Mielestäni riista ja kartano sopivat yhteen, sillä tykkään metsästä pöytään -ajattelusta. Tämän intohimon saattelemana syntyi myös kartanon viime syksyn riistamenu, joka keräsi asiakkailta todella hyvää palautetta”, Liipo iloitsee.

Riistaruoan lisäksi Liipon sydämestä löytyy tilaa toki muillekin ruokalajeille. Kesää ajatellen hän nostaa jalustalle grilliruoan.

“Herkulliset grillimenut ovat ehdottomasti kevään ja kesään ykkösjuttu, meillä on siihen loistava kalusto. Menu voi olla kala- tai lihapainotteinen, mutta myös kasvikset voidaan nostaa toiveiden mukaan pääosaan.”

Vaikka Liipo aloittaa tapahtuman suunnittelun mielellään ruoasta, hän korostaa, että Kellahden kartanon yksityis- ja yritystilaisuuksiin voidaan keksiä periaatteessa mitä tahansa muutakin ohjelmaa. Yritystapahtumia, illallisia, kokouksia ja illanviettoja voidaan järjestää niin kartanolla, kartanon saunalla kuin vintilläkin, joka on suurempi juhlatila. Ruoka voi olla grilli- tai riistaruoan sijaan vaikka maistelumenu.

“Erilaisten tilaisuuksien ympärille voidaan järjestää esimerkiksi liikunta-aktiviteetti, metsästystä tai kalastusta. Myös yksinkertaisempi illanvietto tai saunailta onnistuu. Toteutan mielelläni asiakkaiden erilaiset toiveet: kukin saa itse päättää, millaisen päivän tai illan he haluavat seurueineen viettää”, Liipo kertoo.

 

Mutta kenelle tällaiset “Matin illat” sitten sopivat? Liipo vakuuttaa, että ihan kelle tahansa, yksityisasiakkaille ja yrityksille. Oli henkilöitä sitten kymmenen tai sata, Liipo lupaa ottaa tilaisuuden kuin tilaisuuden varmasti hellään huomaansa.

“Järjestän tilaisuuden ruokineen vaikka yhdellekin hengelle. Teen tätä suurella intohimolla kaikille, jotka kaipaavat apua, ideoita ja tiloja tilaisuutensa järjestämiseen.”

Hän mainitsee yhtenä esimerkkinä hääjuhlan, jonka ympärille voi rakentaa pienempiä tilaisuuksia.

“Toteutan mielelläni esimerkiksi häiden etkot ja jatkot tai vaikka hääjuhlaa edeltävän illallisen. Porin Kellahden kartanon tiloissa voi järjestää myös vaikka synttärit”, Liipo ehdottaa.

Liipo sanoo nauttivansa nykyisestä työnkuvastaan valtavasti.

“Haluan luoda elämyksiä ja minulle on tärkeää tehdä työni aina mahdollisimman hyvin. Nautin, kun onnistun ja asiakkaani ovat tyytyväisiä – siitä seuraava hyvän olon tunne on jopa euforinen. Tiedän olevani todella hyvä työssäni, mutta upea palaute koskettaa edelleen joka kerta”, Liipo kiteyttää.

Soita