Suositut kartanomenut jatkuvat keväisin mauin Porissa

Kartanon kevät: 17.5. klo 18
Kartanon kevät: 18.5. klo 15 ja 18.30
Kartanon kevät: 24.5. klo 18
Kartanon kevät: 25.5. klo 15 ja 18.30

Menun pääosassa loistavat kotimaiset kevään ainekset.

On jälleen aika kattaa uudet upeat ruokalajit Kellahden kartanon pöytiin. Kevään menu johdattelee kulinaristit kohti kesää ranskalaishenkisen bistro-menun saattelemana.

“Tällä kertaa luvassa on neljän ruokalajin herkullinen menu. Ruoka on kesäistä ja raikasta, joten tämä on loistava kesän aloitus -fiilistely”, menun takana oleva keittiömestari Jussi Aalto vinkkaa.

Kartanon kevät -kokonaisuuden alkuruoan keskiössä paistattelee kuha, pääruokana komeilee naudan sisäfilee.

“Lisäksi tarjoamme kesäkeittoa kartanon tapaan ja maistuvaa maitovanukasta”, Aalto jatkaa.

Raaka-aineet ovat jälleen läheltä: naudanliha Merikarvialta, kuha Valtaselta Porista.

“Myös kesäkeitto on täynnä lähituottajien tuotteita. Halusin tähän menuun mahdollisimman paljon kotimaisia kasviksia.”


Keittiöammattilaisten lisäksi Porin Kellahden kartanon brunssit, lounaat ja illalliset tarvitsevat onnistuakseen paljon muitakin taitajia. Päävastuu tapahtumista on ravintolapäällikkö Sari Kröpi-Hännisellä. Kartanon lisäksi hän on myös juhlatila ja lounasravintola Mekanin ravintolapäällikkö.

“Minun tehtäväni on huolehtia, että kaikki toimii. Esimerkiksi moitteeton asiakaspalvelu on kunnia-asia.” 

Vaikka nykyään Kröpi-Hänninen taiteilee tapahtumien kapellimestarina, takataskusta löytyy muutakin kokemusta Kellahden kartanon yrittäjä Jukka Lankisen leivissä.

“Olin alkuun Mekanissa kokkina, mutta sittemmin työnkuvani on muuttunut melkoisesti”, Kröpi-Hänninen kertoo hymyillen. 

Myös vuoropäällikkö Mira Kuosalla on ollut samankaltainen taival: työt alkoivat kokkina Mekanissa, mutta vähitellen tie vei salin puolelle ja nykyiseen vuoropäällikön pestiin. Kuosa on sekä Kellahden kartanon että Mekanin vuoropäällikkö. Intohimo alalle paloi voimakkaana jo nuorena tyttönä.

“Ihailin aina tätini miestä, joka työskenteli keittiömestarina. Hänen työnsä vaikutti todella hienolta ja kiinnostavalta. Siitä inspiroituneena ilmoitin jo 14-vuotiaana, että minustakin tulee kokki”, Kuosa juttelee.

Kartanon tapahtumissa Kuosan vastuulla on kaikki käytännön työ serviiseissä ja muiden tarjoilijoiden ohjaus.

“Huolehdin siitä, että jokainen tietää tehtävänsä ja kaikki toimii.”

Sommelieriksi opiskeleva Lisa Fabiq on vastuussa Kellahden kartanon menujen viini- ja cocktail-valinnoista. Titteliltään hän on vastuutarjoilija. Lisäksi Fabiq työskentelee Dante’s Kitchen & Barin vuoropäällikkönä.

“Suoritin alkuvuonna WSET Level 2 -viinikurssin Perhon ravintolakoulussa, Helsingissä. Mira on aiemmin vastannut viineistä sekä cocktaileista ja teimme nytkin yhteistyötä”, Fabiq kertoo.

Porin Kellahden kartanon kevätmenun viinit tulevat muun muassa Ranskasta ja Italiasta. 

“Cocktaileissa puolestaan on esimerkiksi raparperia ja mansikkaa, kesän makuja”, Fabiq paljastaa.

 


Sari Kröpi-Hänninen ja Mira Kuosa pääsivät vastikään maistamaan pian muillekin tarjoiltavaa menua ensimmäisinä.

“Odotin ruokalajeista eniten kesäkeittoa, koska minulla ja monella muullakin oli kesäkeitosta vain kouluruokamuistot. Kartanon kesäkeitto on todella herkullinen, kaikki komponentit on tuotu tähän päivään. Osa kasviksista oli pikkelöityjä ja jotakin oli esimerkiksi savustettu, joten keitossa oli paljon erilaisia makuja”, Kröpi-Hänninen kuvailee.

Kuosa kertoo nauttineensa erityisesti naudan sisäfileestä.

“Kastike oli taivaallinen. Se oli todella samettinen ja tarjoiltiin sifonista, mikä teki kastikkeesta vähän vaahtomaisen.”

Molemmat antoivat myös jälkiruoalle eli maitovanukkaalle täydet pisteet.

“Se oli ihan täyskymppi. Täydellinen jälkiruokaviini sopi siihen kuin nenä päähän”, Kröpi-Hänninen ihastelee. 

Ruokakehujen lisäksi hän nostaa esiin Kellahden upean miljöön.

“Onhan se ainutlaatuista nauttia korkealaatuinen menu satoja vuosia vanhassa kartanorakennuksessa. Täällä on ihanan kiireetön tunnelma”, Kröpi-Hänninen kuvailee.

Naiskolmikko kehuu Kellahden kartanon menujen tarjoavan jotakin sellaista, mitä ei Porista muualta saa. Tarjolla on muun muassa klassikoita uudella tavalla. Menut yhdistävät skandinaavisen ruoan maailman makuihin.

“Kartanon illalliset ovat aina elämys.”

Varaa paikkasi Porin Kellahden kartanon kattauksesta nyt numerosta 040 567 0749.
 

Soita